Als Casemanager Verzuim (of Casemanager Ziektewet) ben je de persoon die tussen de werknemer, werkgever en bedrijfsarts in staat en het re-integratieproces van een zieke medewerker begeleid. Daarnaast ben je als casemanager iemand die schakelt tussen de betrokken partijen en daarmee de regie heeft in het verzuimproces.

Je doel als Casemanager Ziektewet is om ervoor te zorgen dat de verzuimperiode zo beperkt mogelijk gehouden wordt, zonder daarbij de belangen van de medewerker uit het oog te verliezen. Een Casemanager Verzuim is dus bezig met schadelastbeheersing op het gebied van arbeidsongeschiktheid.

Softskills van een Casemanager Verzuim

Je fungeert als aanspreekpunt voor de medewerker, leidinggevende en bedrijfsarts. Het is dus belangrijk dat je duidelijk kunt communiceren en meerdere lijntjes kunt onderhouden. Daarnaast is het belangrijk dat je overzicht kunt houden aangezien je het proces van verzuim moet monitoren.

Taken van een Casemanager Verzuim

De werkzaamheden van een casemanager beginnen bij een ziekmelding en eindigen bij de herstelmelding of de overdracht wanneer er sprake is van langdurige ziekte. Daarbij is de casemanager verantwoordelijk voor het uitvoeren van het verzuimbeleid en specifieke taken die bij het re-integratieproces komen kijken. Hieronder staan de vier belangrijkste taken van een Casemanager verzuim/ziektewet beschreven:

  • Het aanspreekpunt zijn voor de medewerker, de leidinggevende en de bedrijfsarts.
  • Het onderhouden van contact met de medewerker en het monitoren van het proces.
  • Advies uitbrengen met betrekking tot het re-integratieproces.
  • Het opstellen en bijhouden van een re-integratiedossier.

Vacatures Casemanager Verzuim

Ben je op zoek naar een baan als Casemanager Verzuim? SV Werkt heeft verschillende vacatures beschikbaar op het gebied van casemanagement, allemaal met een uiteenlopende focus. Bij de ene opdrachtgever ligt het zwaartepunt bij het begeleiden van de werknemer, bij de andere juist meer op de advisering en begeleiding van de werkgever in het verzuimtraject.

Vacature Casemanager Verzuim / Ziektewet
Vacature (Junior) Casemanager Verzuim