Voor alles is er een 1e keer

Al van kleins af aan maak je veel eerste keren mee. Je eerste stapjes als baby zijnde, een eerste verjaardag en de eerste keer naar de kleuterschool om maar iets te noemen.

Dit is een persoonlijk ontwikkelproces. Organisaties maken ook een ontwikkelproces door met verschillende mijlpalen. Denk hierbij aan een 1e opdracht, 1e medewerker of een 1e plaatsing.

Bij SV Werkt maken we ook veel mijlpalen mee. Waar we voorheen ieder kwartaal aansloten bij SV Land, hadden wij op 11 april onze eerste eigen SV Werkt bijeenkomst! Daarbij wilde wij natuurlijk iets doen wat alles behalve standaard was namelijk: indoor skydiven!

Tijdens de uitgebreide lunch en de training motiverende gespreksvoering waren de zenuwen nog te doen. Maar naarmate het moment dichterbij kwam, voelde je de groepsspanning stijgen. Zeker bij het moment dat je de cabine in mag. Ik zal proberen een beeld te geven van de situatie.

Je hebt de meeste modieuze outfit aan, een bril en een helm op wat lijkt op een ei. Vervolgens ga je met de groep naar de cabine waar je in de hal wacht tot je aan de beurt bent. Eenmaal daar zegt niemand meer iets en wacht iedereen in spanning af.

De eerste ‘vlucht’ zoals ze het daar noemen voelt raar. Je probeert op een zo normaal mogelijke wijze de cabine in- en uit te stappen, iets wat zonder hulp vrijwel onmogelijk blijkt te zijn. Eenmaal in de cabine probeer je jezelf vliegend te houden met 200 km om je oren. Wanneer je naar de instructeurs kijkt ziet het er vrij gemakkelijk uit en als je denkt dat doe ik even, dan kom je snel van een koude kermis thuis. Desalniettemin levert dit wel de leukste foto’s op.

Auteur: Daisy van Swieten , HR medewerker