Mijn HR stage bij SV Werkt

Mijn HR stage bij SV Werkt

Een half jaar geleden ben ik begonnen met mijn stage bij SV Werkt. Na een onrustige periode als woonbegeleider in de psychiatrie zocht ik een werkomgeving waar ik als toekomstig Toegepast Psycholoog wél in thuis zou zijn. En die heb ik gevonden!

Mijn stagebegeleider, Lisa Samson, heeft mij gedurende deze periode begeleid. Ze heeft veel mensenkennis door haar ruime ervaring binnen recruitment en kon mij daardoor goed begeleiden in mijn leertraject. Ik kreeg een warm welkom en ruim de tijd om de werkzaamheden eigen te maken. Lisa was als stagebegeleider heel fijn. Er werd veel aandacht besteed aan wat ik zelf wilde leren. Op ieder moment kon ik aangeven waar ik behoefte aan had en waar ik hulp bij kon gebruiken. We hebben het ook nog eens erg gezellig gehad. Super bedankt Lisa!

In een klein team wordt er bij SV Werkt gezocht naar de juiste persoon voor de juiste opdracht
De wensen van de medewerkers zijn belangrijk en om daaraan te voldoen moet er een mooi portfolio aan opdrachten beschikbaar zijn. Sales, HR en Recruitment werken samen om dit mogelijk te maken. Het was leuk om te zien hoe de disciplines elkaar scherp houden en aanvullen. De samenwerking met het team was heel fijn. Ik heb nooit het gevoel gehad 'de' stagiair te zijn. Mijn mening werd altijd serieus genomen en op mijn onderzoeken is met veel interesse gereageerd.

Ruimte om specifieke interesses te ontdekken
Doordat ik al meer dan 10 jaar werk weet ik waar mijn kwaliteiten liggen. Waar ik nog zoekende naar was is hetgeen mij energie geeft. Bij SV Werkt heb ik de ruimte gekregen om dit verder te ontdekken. Ik merkte dat mijn interesse vooral ligt bij het personeelsmanagement. Van de gesprekken met de medewerkers tijdens het medewerkerstevredenheidsonderzoek kreeg ik veel energie. Ook vond ik het leuk om mee te denken over het personeelsbeleid.

De opleiding Toegepaste Psychologie sluit goed goed aan bij het HR-werkveld
Personeelsmanagement gaat over mensen. Over werkplezier, ontwikkeling en betrokkenheid. De competenties van mijn opleiding passen hierbij: het analyseren van gedrag, gespreksvaardigheden, het zoeken naar praktische oplossingen, methodisch onderzoek doen, adviseren en begeleiden. Mijn stage bij SV Werkt was een mooie aanvulling op de theoretische kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding. Door er echt mee aan de slag, is het veel meer gaan leven.

Een veelzijdige stage
Tegen het einde van mijn stageperiode ging Lisa met zwangerschapsverlof en mocht ik een deel van haar taken overnemen. Ik heb veel sollicitatiegesprekken gevoerd, het bedrijfsuitje georganiseerd en een onderzoek gedaan (zie hieronder een willekeurig screenshot). Hoewel ik de meeste taken inmiddels zelfstandig kan uitvoeren, bleef er veel aandacht voor wat ik nodig had. Regelmatig belde Jeroen of Liselot op voor overleg of om te vragen hoe het ging. De dinsdagen op kantoor met het hele team waren altijd super gezellig. Een veelzijdige stage die me echt klaar heeft gestoomd om het HR werkveld in te gaan. Ik zou het iedereen aanraden!

Er is weer plek voor een nieuwe stagiair, lees hier de vacature.


Alles accepteren