Casemanager Annelijn aan het woord

Casemanager Annelijn aan het woord

Annelijn Peters is gestart als jong professional bij SV Werkt. Wij zijn enorm blij met Annelijn en zij is dat gelukkig ook met ons. In een persoonlijk interview verteld ze hier meer over.

Momenteel werk ik als Casemanager bij Achmea in Tilburg. Hier ondersteun ik diverse werkgevers door ervoor te zorgen dat zij de juiste stappen zetten die volgens de Wet Verbetering Poortwachter gevraagd worden. Tevens zorg ik ervoor dat de stappen op tijd gezet worden.

Doordat ik contact heb met veel werkgevers uit verschillende sectoren, maak ik veel verschillende situaties mee. Dit resulteert in veel variërende gesprekken. Het kan gaan om een ziekmelding ten gevolge van zwangerschap of een melding die wat complexer is van aard. Elke ziekmelding, complex of minder complex, vraagt om een andere aanpak. Niet alleen de inhoud van de melding vergt een andere aanpak, maar ook de verschillende werkgevers die je spreekt. Soms wil een werkgever de ziekmelding uitgebreid met je bespreken en een ander is juist meer zakelijk ingesteld. Dit zorgt ervoor dat je, afhankelijk van de situatie, je gesprekstechniek dient aan te passen, wat het werken in de sociale zekerheid zeker niet saai maakt.

Ik wist erg snel dat SV Werkt bij mij past

Ik ben gestart bij SV werkt als Young Professional. Daarvoor werkte ik voor een ander detacheringsbureau, waar ik mijn draai niet helemaal kon vinden. Tevens sloten de opdrachten die ik deed en mij aangeboden werden niet aan bij mijn ambities, waardoor ik verder ben gaan kijken. Ik kwam via LinkedIn in contact met Liselot Bes(Accountmanager SV Werkt) en dat resulteerde al snel in een kennismakingsgesprek. Wat ik miste bij mijn vorige werkgever heb ik aan bod laten komen in het gesprek met Jeroen van der Sterren(Algemeen Directeur SV Werkt)en Liselot Bes. Zij wisten hier goed op te anticiperen, waardoor ik een vertrouwd gevoel kreeg bij de organisatie. Doordat het zo goed voelde heb ik ook vrij snel de stap genomen om bij SV Werkt aan de slag te gaan.

Mijn carrière krijgt nu een boost

Ik ben dus bij SV Werkt gaan werken, omdat zij mij een vertrouwd gevoel gaven. Maar ook de opdrachten die zij voor mij in gedachte hadden, spraken mij direct aan. Ik heb een achtergrond in HR en verandermanagement en dat sluit naadloos aan bij de facetten van de sociale zekerheid. Ik heb mijn afstudeerstage over ziekteverzuim geschreven en dat heb ik altijd al een interessant onderwerp gevonden. In de toekomst wil ik gaan onderzoeken vanuit welk perspectief ik het verzuim wil benaderen door bij verschillende opdrachtgevers een kijkje in de keuken te nemen. Op dit moment heb ik de bril van werkgever opgezet. De volgende stap die ik graag wil nemen is dat ik de bril van werknemer opzet of dat ik bij een arbodienst aan de slag ga, om zo te bepalen wat ik echt het leukst vind. Verder wil me nog oriënteren op de CROV opleiding, om ook de opgedane kennis up to date te houden.

Doordat ik hulpvaardig en leergierig ben, ben ik een grote steun voor mijn collega’s

Ik denk dat ik een leergierig persoon ben, waardoor ik mij snel taken eigen kan maken. Ik pak snel taken op en als ik iets niet begrijp, ben ik niet bang om hulp te vragen aan collega’s. Verder bied ik mijn hulp aan als ik daar ruimte voor heb in mijn werkvoorraad. Dan ontlast ik collega’s in hun werkvoorraad en worden er geen onnodige achterstanden gecreëerd. Veel collega’s waarderen dit en dat krijg ik dan ook regelmatig te horen. Verder sta ik open voor nieuwe uitdagingen en probeer ik met mijn enthousiasme zoveel mogelijk nieuwe taken aan te grijpen. Zo heb ik bij Achmea de laatste medewerkers bijeenkomst georganiseerd, terwijl ik eigenlijk nog maar net werkzaam ben. Op dit moment organiseer ik een teamuitje met een collega en dat vind ik erg leuk om te doen. Verder heb ik mij ook ingeschreven om wat neventaken bij Achmea op te pakken naast de reguliere werkzaamheden. Dat typeert mij wel: als je met beide handen nieuwe uitdagingen aangrijpt, leer je het meeste en zo kom je er ook het snelste achter wat je wel en wat je niet leuk vindt.

Naast werken bij SV Werkt is er ook veel aandacht voor vrije tijds besteding

Mijn vriend en ik hebben een huis gekocht in het mooie Nijkerk. Samen spenderen wij veel van onze vrije uren in het opknappen van ons huis. Naast het klussen sport ik ook 2 avonden in de week en speel ik af en toe een wedstrijd of een toernooi. Verder ben ik echt een gezelligheidsdier en vind ik het leuk om met vrienden een spelletje te doen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook zijn wij recent gestart met het doen van escape rooms, waardoor we moeten samenwerken om te kunnen ontsnappen. Ik vind het belangrijk om, ondanks de drukte, met vrienden en familie te blijven afspreken.

Interview door Saskia ter Meulen

Alles accepteren