Procesbegeleider Aura aan het woord

Regelmatig laten we een van onze medewerkers aan het woord om te vertellen over hun werkervaring. Vandaag Aura Pisano, geboren en getogen in Twente, maar sinds januari 2021 inwoner van Amsterdam. Sinds juli is ze werkzaam als Procesbegeleider bij UWV aan de Delflandlaan, op een steenworp afstand van haar huis.

Ben je het eens met de stelling “Werken in de sociale zekerheid is saai”?

Nee, daar ben ik het niet mee eens. Tijdens mijn studie Human Resources heb ik vier jaar lang Sociale Zekerheid gehad als vak. Naast het vak Arbeidsrecht heeft het mij altijd geboeid. Ik had ook een docente die het leuk en interessant maakte waardoor de lessen alles behalve saai waren. Sociale Zekerheid is erg breed en soms ingewikkeld, wat het juist uitdagend maakt om in dit vakgebied te werken.

Hoe ben je terecht gekomen bij SV Werkt?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en werd via LinkedIn benaderd door Daisy. Wij hebben een aantal gesprekken gevoerd en ik werd steeds enthousiaster over werken op verschillende opdrachten en bij verschillende werkgevers. Uiteindelijk kwam er een concreet aanbod vanuit Jeroen. Het ging uiteindelijk erg snel, waardoor ik in Juli al kon starten bij het UWV als Procesbegeleider.

Wat is voor jou de belangrijkste reden om bij SV Werkt te werken?

Als jong volwassene vind ik het leuk om verschillende functies te bekleden bij dezelfde, dan wel verschillende werkgevers. Hierdoor leer je inhoudelijk veel over het vakgebied, maar ook over jezelf. Weten wat je interessant vindt is erg belangrijk, net zo goed om te weten waar je interesses niet liggen. Via detachering kan je juist in verschillende ‘’keukens’’ meekijken om er achter te komen waar je passie ligt en waarin jij je loopbaan wilt voortzetten.

Welke invloed heeft Corona gehad op jouw werk?

Mijn ervaring is, dat wanneer je ergens start, er ruimte wordt gemaakt wat betreft inwerken. Zo heb ik tijdens mijn inwerkperiode de aandacht en ruimte gehad om goed ingewerkt te worden. Het was in de zomer en dus was dit in de eerste weken gelukkig gewoon nog op kantoor. Op dit moment werk ik wel vaker thuis, zodat er wel een balans is en de andere collega’s ook ruimte hebben om naar kantoor te gaan. Bovendien ben ik nu voldoende ingewerkt om zelfstandig thuis aan de slag te kunnen.

Waar maak jij het verschil bij je huidige opdrachtgever?

Mijn vorige werkgever was mijn eerste baan na mijn afstuderen en was een goede leerschool, wat maakt dat ik al veel kennis had voordat ik bij het UWV startte. Ik ben van nature leergierig maar ook kritisch. Ik vind het belangrijk om te weten waarom ik iets doe en met welk doel, zodat ik begrijp waar ik echt mee bezig ben, dus ik stel veel vragen wat anderen weer op scherp kan zetten.

Heb je misschien al een idee over waar je volgend jaar staat?

Mijn ambitie is uiteindelijk om via verschillende stappen richting Loopbaancoaching/ontwikkeling te gaan. Ik zou binnen niet al te lange tijd een stap willen maken naar bijvoorbeeld Casemanager of Re-integratiebegeleider. Ik vind het interessant om persoonlijk met mensen in gesprek te zijn, in combinatie met de wet- en regelgeving rondom de Sociale Zekerheid. Daar ligt mijn kracht en ik zou dit graag verder willen ontwikkelen. Dus over één jaar, hoop ik alsnog bij het UWV te zitten, maar dan in een andere rol!

 

Aura Pisano