Opleidingsprogramma voor uitkeringsadministratie krijgt vervolg

Binnen de gemeente zien we schaarste op het vakgebied van de uitkeringsadministratie. Specialistische kennis op dit domein is veelal beperkt beschikbaar, terwijl het verstrekken van de uitkeringen cruciaal is. In geval van ziek of piek wordt veelal een beroep gedaan op de flexibele schil. Hierdoor zien we een grote vraag naar Medewerkers Uitkeringadministratie. 

Afgelopen donderdag mochten wij de eerste groep kandidaten feliciteren met het behalen van het diploma tot Medewerker Uitkeringsadministratie. Gezien de doorlopende vraag hebben we besloten ook in het laatste kwartaal opnieuw van start te gaan met dit opleidingsprogramma. Op dit moment hebben wij nog een paar vrije plekken.

Opleiden van talent

Gemeenten willen ook graag nieuwe talenten aan zich binden, maar het opleiden van nieuwe talenten als Medewerker Uitkeringsadministratie kost veel tijd en voorziet niet direct in de juiste behoefte in geval van acute nood.

Door de veelal krappe bezetting op de afdeling en arbeidsintensieve begeleiding is het lastig om nieuwe mensen op te leiden én in te werken. De continuïteit van het uitbetalen van de uitkering heeft immers altijd prioriteit. Juist voor deze gevallen is training on the job bedoeld

Mogelijkheden bij SV Werkt

SV Werkt heeft de mogelijkheid om niet alleen een complete opleiding te verzorgen op het gebied van de Uitkeringsadministratie maar aansluitend middels een training on the job-constructie uitgebreide support te bieden. Een ervaren trainer/coach, die ook is betrokken bij het opleidingsprogramma, gaat dit middels een maatwerkprogramma met u afstemmen.

Deze trainer met meer dan 10 jaar werkervaring op de uitkeringsadministratie bij tientallen verschillende gemeentes verzorgt de begeleiding, training en intervisie. Hij kan tevens dienen als eerste vraagbaak, eventueel zelfs op afstand.

  • Wil je werken als Uitkeringsadministrateur? Bekijk onze vacatures
  • Heeft u als gemeente behoefte aan talent en interesse in ons opleidingsprogramma? Neem contact op met Jeroen van der Sterren (079 363 4411 / info@svwerkt.nl)