Een bij elkaar geraapt zooitje

Van huis uit ben ik een Limbo maar ik woon en werk inmiddels alweer vijfentwintig jaar boven de rivieren. Desondanks hoor je nog steeds mijn zachte g.

Onze dame van HR zou je kunnen typeren als een echte kaaskop: opgegroeid tussen de kassen van Berkel. We hebben een professional met roots in Bodrum, nooit klagen altijd hard werken. Haar collega heeft de looks van een Pakistaanse en een Indische achternaam maar schijnt bedriegt: deze dame met Surinaamse ouders is geboren en getogen in het midden van Nederland.

Een van de weinige mannen tussen al deze dames heeft een Eritrese achtergrond maar hij rapt in het Rotterdams. We hebben een dame uit de Balkan en een heer uit Koudekerk aan de Rijn. De meesten van ons zijn in loondienst maar we ook aantal ZZP-ers in ons midden.

Onze groep bestaat verder uit ‘young professionals’ maar we hebben ook een aantal herintreders. Zelfs een ‘opa’ kwam ons team versterken. Een aantal van ons zijn sportief maar we hebben ook een sing-and-songwriter met haar eigen YouTube-kanaal.

Toevallig hebben een aantal van ons een eigen paard waarmee ze fanatiek oefenen maar voordat u daar conclusies uit gaat trekken: we hebben ook nog gewoon een klarinetspeler en een fervent schaker. Op onze jaarlijkse BBQ bleken er vegetariërs bij ons te werken, maar ook iemand met jagen als hobby. De meesten van ons pakken dagelijks de auto of het OV maar een enkeling gaat met de fiets.’

Dit schreef ik voor onze auditor toen ze bij ons informeerde naar ons anti-discriminatie-protocol. Als je ons niet zou kennen zou je ons makkelijk kunnen typeren als een ‘bij elkaar geraapt zooitje’ maar weet u…  Dit bij elkaar geraapte zooitje bestaat uit mensen die ieder op hun eigen manier uit het juiste hout zijn gesneden. En daarom horen ze bij ons.

Auteur: Jeroen van der Sterren, Algemeen Manager bij SV Werkt