Een bedrijf als persoonlijkheid

Het is twee maanden geleden dat ik ben begonnen bij SV Werkt als Stagiaire Recruitment. Niet alleen leer ik SV Werkt kennen als organisatie, maar ook als persoon. Dit klinkt misschien raar, maar voor mij heeft een bedrijf ook een persoonlijkheid.

Collega’s werken samen en lachen samen. Soms hoeft er maar naar elkaar gekeken te worden en men weet al op welke manier ze zaken willen aanpakken.

Zo ook bij SV Werkt: collega’s die in hun lunchpauze een stukje hardlopen, gewoon omdat het kan. Andere collega’s werken tijdens hun lunchpauzes door, zodat ze écht alles uit hun dag kunnen halen. Of even samen naar de supermarkt lopen en daarna gezellig met elkaar aan een grote eettafel eten. Iedereen is welkom om bij alles en iedereen aan te sluiten.

Waar ga ik werken?

In bijna alle sollicitatiegesprekken die ik voer wordt er gevraagd naar hoe SV Werkt als organisatie is. Het is dus heel belangrijk hoe hun toekomstige werkgever is. Welke visie is er, wat voor type mensen werken er, hoe gedragen het bedrijf en de werknemers zich? Dit geldt uiteraard ook voor een detacheringsorganisatie.

Dit is mijn eerste fulltime functie in het bedrijfsleven en in het begin verbaasde me het dat deze vraag zo vaak gesteld werd. Maar des te langer ik hier werk, des te beter zie ik dat het juist als detacheringsorganisatie belangrijk is dat je open bent naar toekomstige collega’s. Gelukkig vinden mijn collega’s bij SV Werkt dat net zo belangrijk.

Wil je ook komen werken bij SV Werkt? Bekijk onze vacatures.

Auteur: Manon Wagter – Stagiaire bij SV Werkt