In de week van 17 februari tot en met 21 februari vond de carrièreweek van EOS Vrije Universiteit Amsterdam plaats. EOS is de studievereniging van de faculteit der Sociale wetenschappen te Amsterdam met ruim 1500 leden. EOS vertegenwoordigt alle opleidingen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen en tevens de premaster- en masteropleidingen. De carrièreweek was de kans voor studenten om kennis te maken met werkend Nederland. Als de student nou te popelen staat om de arbeidsmarkt te betreden of nog geen idee heeft waar hij moet beginnen met zoeken: de carrièreweek hielp de studenten op weg naar een succesvolle toekomst! Verschillende organisaties werden vertegenwoordigt deze week, grotere en iets kleinere organisaties zoals: de Rijksoverheid, Ahold, CBS en Amnesty en nog veel meer.

Aan SV werkt was het de taak om op de carrièremarkt te staan en tevens een inhousedag te organiseren. De studenten van de VU konden tijdens de carrièremarkt rondlopen om op deze manier informatie in te winnen over de organisaties en misschien wel hun toekomstige werkgever te ontmoeten. Veel studenten kwamen bij SV werkt met het idee dat de sociale zekerheid een suffig imago heeft. Is er wel uitdagend en variërend werk in te vinden? Na een korte pitch en antwoorden op de vragen van de studenten, hebben we laten zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. De studenten zijn erachter gekomen dat de sociale zekerheid een uitdagend vakgebied is en zeker de moeite waard om ermee bezig te zijn.

Op woensdagochtend vond de inhousedag plaats op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Jeroen van der sterren samen met Charlotte van Leeuwen verzorgden deze inhousedag voor de studenten waarbij de studenten allereerst een goede indruk kregen wat SV werkt nou alledaags doet in de sociale zekerheid. Vragen werden vanuit de studenten voluit gesteld waarbij er veel interesse was in de mogelijkheden die SV werkt biedt zowel binnen de profit als de non-proft sector. Het was een interactieve bijeenkomst waarbij SV werkt ook de discussie aanging met de studenten. Hoe zien zij het werkveld namelijk voor zich? En wat kan er verbeterd worden in de sociale zekerheid?  Al met al een inspirerende ochtend met veel positieve reacties en enthousiaste studenten!

Laura van Vliet – Student VU