Voor Sanne voelt werken bij SV Werkt niet als werken

Sanne Turenhout is inmiddels een bekend gezicht binnen het team van SV Werkt. Ze heeft 5 jaar geleden een carrièreswitch gemaakt, naar werken binnen de sociale zekerheid. Tot op de dag van vandaag heeft ze hier geen spijt van. In een persoonlijk verhaal, vertelt ze over haar ervaringen in het werken bij SV Werkt, over haar kijk op het vak en op de toekomst.

 

Wie is Sanne?

​Ik ben Sanne Turenhout, 32 jaar en woon samen met mijn partner en dochter van 1,5 in Kudelstaart (gemeente Aalsmeer). Je kan mij wakker maken om te dansen, tennissen, uit eten te gaan met vrienden en om leuke dingen doen met mijn gezin.

Ik heb in juli 2017 een carrièreswitch gemaakt van oefentherapie Mensendieck naar HR Medewerker/Preventiemedewerker. Dit was mijn eerste kennismaking met het vakgebied van sociale zekerheid. In september 2019 ben ik verder de verdieping in gegaan en ben ik in dienst getreden bij SV Werkt. Ruim een half jaar later heb ik de Post-HBO opleiding register case- en caremanager afgerond en mag ik mijzelf dan ook register case- en caremanager noemen, deze titel draag ik met trots. Voor SV Werkt heb ik al voor veel mooie opdrachtgevers mogen werken, zo ben ik begonnen bij HCS als casemanager WIA en heb ik onlangs voor Achmea gewerkt als verzuimregisseur en casemanager WIA.

 

Werken in de sociale zekerheid is zeker saai?

​Nou nee! Ik kan mezelf totaal niet vinden in die stelling. Het werken in de sociale zekerheid is juist heel dynamisch. Er is geen dag hetzelfde en iedere casus is anders. Als casemanager wordt verwacht dat je creatief kan denken, je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en je kan inleven in de situatie van de (zieke) werknemer en werkgever. Ik word iedere dag uitgedaagd om het beste in mijzelf naar voren te halen en een balans te vinden in de wensen van de werknemer en werkgever. Uiteindelijk is het belangrijkste dat zowel werknemer als werkgever zich gehoord voelen en er een bevredigend resultaat kan worden behaald.

 

Wat is er zo leuk aan SV Werkt?

Er was direct een klik in ons eerste gesprek en ik voelde mij erg op mijn gemak gesteld. Alles waar ik naar op zoek was, kon SV Werkt mij bieden. Een werkomgeving die staat voor persoonlijke ontwikkeling, doorgroeien, leren van elkaar, maar vooral een (werk)omgeving waar je volledig jezelf kan zijn en wordt gewaardeerd wat je doet. SV Werkt is een werkgever die in je investeert, een groot netwerk heeft in sociale zekerheid en staat voor hun normen en waarden.

 

Waarom ben jij #uithetjuistehoutgeseden?

Wat mij kenmerkt is dat ik altijd kritisch kijk naar de werkwijze die gehanteerd wordt. Ik ben altijd op zoek naar verbeteringen van processen die het werk vooral gemakkelijker en leuker maken. Daarbij sta ik altijd open voor feedback en wil mijzelf blijven ontwikkelen. Ik vind het daarom ook belangrijk aan mijn opdrachtgevers te vragen hoe ze kijken naar mijn functioneren en waarin ik mij kan verbeteren. Het bereid zijn te leren van je fouten om beter te worden. Ik vind het belangrijkste dat de opdrachtgever die mij inhuurt, blij is met het werk wat ik verricht en het aandeel wat ik heb binnen de organisatie. Ik wil een goede indruk achterlaten en zet mij altijd volledig in om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Daarbij vind ik het belangrijk om van elkaar te leren en deel ik graag mijn kennis en ervaring met collega’s.

 

Je bent denk ik de werknemer met het langste dienstverband als gedetacheerde. Wat heb je eigenlijk allemaal gedaan in de afgelopen 2,5 jaar?

Via SV Werkt ben ik met de opleiding ​register- case en caremanager begonnen. Hierdoor heb ik mijn inhoudelijke kennis enorm uitgebreid, waardoor ik mijn werkzaamheden als adviseur/casemanager nog beter kan uitvoeren. De afgelopen jaren ben ik vooral werkzaam geweest op het gebied van WIA-casemanagement. Hierin had ik nog geen werkervaring. De wet- en regelgeving bij een WIA-uitkering is geheel anders dan bij het verzuim in de eerste 104 weken. Je hebt andere gesprekken met werknemers en werkgevers, omdat er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid. Het re-integratie traject ziet er anders uit, omdat er geen sprake is van de Wet Verbetering Poortwachter. Hierdoor kan je samen met werknemer en werkgever bepalen, welke route wordt afgelegd naar het best passende resultaat, dit kan zijn het inzetten van een re-integratie interventie, het aanvragen van een herbeoordeling omdat de uitkering niet meer passend is, of het inzetten van een bezwaar omdat de beoordeling van het UWV niet passend is.

 

En je hebt er na al die jaren nog steeds geen genoeg van?

Werken bij SV Werkt voelt niet als werken. Zij hebben mij geholpen in de ontdekkingstocht naar mijzelf en mijn werkgeluk. Ze staan voor persoonlijke ontwikkeling en geven alle mogelijkheden om door te kunnen groeien. Ze zijn erg betrokken en kennen mij zo goed, dat ze ook weten waar ze soms op de rem moeten trappen. Dit maakt het voor mij, dat ik met veel plezier en werkgeluk werk voor SV Werkt en ik graag een onderdeel wil blijven van het SV Werkt Team.

Ook mijn coaching en begeleiding heb ik als erg prettig ervaren. Binnen het netwerk van SV Werkt, werken veel professionals waar ik nog veel van kan leren. Zo kan ik regelmatig met een professional in gesprek gaan om mijn vragen op het gebied van werk en persoonlijke ontwikkeling te stellen. Deze gesprekken helpen mij om houvast te geven in mijn functie als casemanager, maar ook om te kijken waar ik naartoe wil in de toekomst. Zo krijg ik voldoende mogelijkheden om ervaring op te doen, waardoor ik een keuze kan maken of het pad wat ik voor mijzelf had uitgestippeld, daadwerkelijk past.

 

Wat zijn je plannen voor de komende jaren?

Dit is een lastige vraag. Op dit moment zijn er heel veel aspecten in de sociale zekerheid die mij interesses hebben gewekt. Ik ben nog zoekende welke richting ik op wil gaan en wat het beste bij mij past. De onderwerpen zijn totaal uiteenlopend. Ik ben aan het meekijken op onderwerpen als: bezwaar en beroep bij WIA aanvragen en werken als praktijk ondersteuner bedrijfsarts. Maar het lijkt me ook interessant om te werken als adviseur op het gebied verzuimbeleid, duurzame inzetbaarheid, ingewikkelde casuïstiek en schadelastbeheersing. De aankomende periode zal ik gebruiken om op deze gebieden mee te kijken, ervaring op te doen en gesprekken aan te gaan met professionals. Dan weet ik zeker dat ik het juiste pad kies.

Sanne Turenhout

Interview gehouden op 21 februari door Saskia ter Meulen

Volg ons op LinkedIn