SV Werkt breidt haar team verder uit!

Het gaat goed bij SV Werkt en dus breiden we ons team uit met een ervaren recruiter. We stellen haar graag aan je voor, door middel van een aantal persoonlijke vragen.

 

Kun je jezelf aan ons voorstellen?

Ik ben Diana van Asten, 36 jaar en woon in Noordwijk met mijn man en drie kinderen. De afgelopen 15 jaar ben ik als HR Manager werkzaam geweest bij verschillende MKB bedrijven. Ik was verantwoordelijk voor recruitment, verzuim en het opzetten van HR-afdelingen. De rode draad in mijn CV is de juiste persoon op de juiste plek. Het matchen van de talenten van een sollicitant met een openstaande vacature, of het gesprek met de medewerker aangaan die niet meer op zijn plek zit, vind ik de leukste onderdelen van mijn vak. En verzuim heeft daarin ook altijd een grote rol gespeeld.

 

Wat ga je eigenlijk doen voor SV Werkt?

De komende maanden zal ik als interim Recruiter werkzaam bij SV Werkt en ik ga de juiste match maken tussen het talent en de vacatures die open staan. Tevens zal ik het bestaande team ondersteunen tijdens het zwangerschapsverlof van Daisy.

 

Wat spreekt je het meeste aan in je nieuwe rol?

Het werkgebied vind ik heel interessant. Zoals ik aangaf, heeft verzuim altijd een grote rol gespeeld in mijn taak als HR Manager, met name het terugdringen van verzuim stond altijd hoog op de agenda. Daarnaast vind ik het leuk om onderdeel te zijn van een groeiend en dynamisch bedrijf. De kernwaarden sluiten goed aan op hoe ik naar mijn vak kijk.

 

Er zijn vast ook wel een paar uitdagingen?

Het domein van sociale zekerheid is een lastig vakgebied, vooral omdat er zoveel partijen betrokken zijn in het proces. Het is een uitdaging om het verzuim en de opvolging daarna beheersbaar te maken en er voor te zorgen dat er met een andere blik naar verzuim wordt gekeken. Het is vooral binnen HR een uitdaging om meer te kijken naar preventie van verzuim dan alleen de wetten en regels volgen op het moment dat iemand verzuimt. Daar ligt ook nog een grote uitdaging voor de arbodienstverlening en verzekeraars.

Daarnaast is de krappe arbeidsmarkt voor iedere werkgever op het moment een uitdaging. De perfecte kandidaat of baan bestaan niet, maar als je je kunt richten op de talenten van een werknemer en die matcht aan dat wat je organisatie nodig heeft, kun je in beweging blijven.

 

Waarom passen SV Werkt en Diana goed bij elkaar?

Het aantrekken van young professionals en geloven in de talenten vind ik ontzettend mooi. Dit is ook waar ik voor sta. Ik heb dan ook in de afgelopen jaren regelmatig HR-stagiaires begeleid en daarnaast ben ik betrokken bij de ontwikkeling van de deeltijd opleiding HRM aan de Hogeschool Leiden en geef ik daar regelmatig gastcolleges. Ik vind het geweldig om de nieuwe generatie warm te maken voor dit mooie vakgebied.

Ooit ben ik, na mijn studie Bedrijfskunde, begonnen in recruitment. En ik blijf dit een ontzettend leuk onderdeel vinden van HR. Kijken naar wat iemand te bieden heeft, dit matchen met een vacature; dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

 

Wat hoop je SV Werkt mee te geven de komende periode?

Een mooie gevulde pool van professionals die energie krijgen van het vakgebied sociale zekerheid. Het is voor iemand die later wil doorstromen in een bredere HR functie een hele mooie start om op deze manier meer te leren over verzuim en de processen daaromheen. Of juist als je wilt specialiseren in sociale zekerheid is dit zeker ook een mooie basis.

 

SV Werkt heeft een aantal kernwaarden, wat betekenen die eigenlijk voor jou?

Bevlogenheid; dat doen waar je blij van wordt. Alleen dan kun je echt met volle energie aan het werk gaan.

Passie; kijk naar waar je goed in bent en draag dit uit in de functies die je bekleed.

Frisse Blik; ik probeer altijd te kijken naar wat er beter kan. Als iets gedaan wordt ‘omdat dit altijd zo wordt gedaan’ gaan mijn haren recht overeind staan. Dan moet het zeker beter kunnen.

Pionieren; ik ben steeds op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Dat doe ik met mijn eigen bedrijf, maar doe ik ook altijd als ik in gesprek ben met iemand. Met wie kan ik diegene in contact brengen, wat heb ik te bieden of diegene mij.

 

Interview door Saskia ter Meulen

 

Volg ons op LinkedIn