Geen paniek, verandering is goed en verbinding wordt gevonden!

De Young Professionals van SV Werkt vallen veelal onder de noemer generatie Y, ook wel de Google Generation of Millenials genoemd. Ze zijn geboren tussen 1980 en 1994 en worden ook wel de grenzeloze generatie genoemd. Deze generatie kan nog wel eens voor opschudding zorgen op de werkvloer, omdat ze net een andere instelling hebben. 

Ze zijn sterk in ondernemerschap, het signaleren van kansen en risico’s afwegen, klantgerichtheid en omgevingsbewustzijn, goed geïnformeerd en besluitvaardig.

Het echte nieuwe werken

Ze zijn niet vies van hard werken, maar hun vrijheid van waar en wanneer is van groot belang. Het gaat om wanneer iets gedaan wordt, maar om wat en dat het gedaan wordt. Ze willen beoordeeld worden op hun prestaties en het doen, niet op wanneer het werk gedaan wordt of met een sterke focus op aanwezigheid. Privé en werk lopen vaak door elkaar.

Ze structureren hun werk om hun leven heen, en niet andersom. Evenwichtigheid van leven, waarin werken heel belangrijk is. Ze geven waardering, sfeer en uitdaging meer prioriteit dan salaris.

Flexibel en veeleisend

Generatie Y hecht veel waarde aan vrijheid, ontwikkeling en authenticiteit. Ze hebben geen 9-tot-5-mentaliteit en wisselen veel van werkplek. De ‘digital nomads’ hebben andere verwachtingen van de werkgever. Ze hebben bijvoorbeeld meer moeite met hiërarchie.

Daarnaast zijn ze flexibel en ambitieus, maar ook veeleisend. Als groeimogelijkheden niet worden geboden schromen ze niet om verder om hen heen te kijken.

Faciliteer en stimuleer

Er kan niet verwacht worden dat alle medewerkers binnen vaste uren inspiratie opdoen en goede ideeën produceren. Bedrijven kunnen profiteren van gemotiveerde en geïnspireerde young professionals. Werkgevers die openheid uitstralen kunnen zeer loyale werknemers vinden. Plezier en waardering op het werk, dat is belangrijk!

Wat kunnen de verschillende generaties van elkaar leren?

De voorgaande generaties democratiseerde het bedrijfsleven, bouwde het poldermodel en waren sterk gericht op structureren. Een flink deel van de oudere werknemers is een transformatie ondergaan en het lijkt erop dat dit deel een goede klik heeft met de nieuwe generatie jongeren.

Verbinding tussen de twee generaties is van groot belang. Ervaring en kennis in combinatie met een nieuwe denk- en werkwijze kan een positieve ontwikkeling teweegbrengen binnen een organisatie. Hierbij is openheid voor elkaar en elkaars ideeën belangrijk. Van het delen van kennis, ideeën en ervaring kan iedereen profiteren. Op naar verdere ontwikkeling van medewerkers en de organisatie!

Door: Simone Limonard, Recruiter bij SV Werkt