Een eerlijke, open en transparante werkgever

Iris Beijers werkt als ZZP’er voor SV Werkt. Ze is voor 20 uur in de week gedetacheerd als mobiliteitscoach in Limburg bij een re-integratie en outplacementbureau. Behalve dat, is Iris actief als job- en re-integratiecoach en MfN Arbeidsmediator voor diverse opdrachtgevers. ‘Ik hou wel van een beetje afwisseling.’

Iris heeft als rasechte Limburgse een groot netwerk in het zuiden van het land en paste daardoor precies in de opdracht die SV Werkt voor haar klaar had liggen. ‘De werkgever waar ik gedetacheerd ben is gevestigd in Amsterdam en vanuit het noorden is Limburg een heel eind rijden…’

Combineren

Iris werd precies op het goede moment door SV Werkt benaderd. ‘Ik was net voor mezelf gestart toen Jeroen belde met de vraag of ik aan de slag wilde voor SV Werkt. Een mooie, grote opdracht: echt een uitdaging. Ik heb wel aangegeven maximaal 20 uur inzetbaar te zijn voor SV Werkt, zodat ik ook beschikbaar ben voor andere opdrachten en mijn netwerk kan opbouwen in de regio.

En afwisseling kreeg Iris: spoor 2-begeleiding, outplacement, jobcoaching, het coachen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mediationtrajecten in arbeidsgeschillen… In een week ziet Iris heel wat voorbijkomen.

“Spoor 2-begeleiding, outplacement, jobcoaching, mediation… In een week ziet Iris heel wat voorbijkomen.”

Persoonlijk

Iris: ‘De functie waarop ik ingezet werd, was al een tijdje vacant en de werkzaamheden waren met noodmaatregelen en hand- en spandiensten overeind gehouden. De zieke werknemers waarmee ik aan de slag moest, hadden soms al een hele tijd geen persoonlijk bezoek gehad van hun mobiliteitscoach. Er lag dus wel wat werk op me te wachten!’

Ik ben als eerste persoonlijke afspraken gaan maken met de meer dan 20 werknemers die ik onder mijn hoede kreeg. Kennismaken met de kandidaten, een relatie opbouwen, vertrouwen krijgen en horen wat er speelt. Daarna ben ik de dossiers gaan bestuderen en binnen een maand had ik het aardig op de rit.

Aanpakken

Iris houdt van aanpakken. ‘De werkdruk bij opdrachtgever ligt hoog, dus mijn efficiëntie is door deze opdracht verder toegenomen. Ik wil graag dat de werknemer – maar ook de werkgever – zijn doelen behaalt, door elke keer te kijken wat er nodig is om de hem of haar in beweging te zetten. Daarnaast is mijns inziens kennis en kunde over de verschillende trajecten en de bijbehorende wet- en regelgeving een must om succesvol te kunnen zijn.’

Als het gaat om zaken als tariefonderhandelingen en administratieve zaken is Iris minder enthousiast. ‘Daar ligt niet mijn passie en dus ook niet mijn kracht. Het is fijn dat SV Werkt juist dat soort zaken mij uit handen neemt, zodat ik me kan richten op wat ik echt leuk vind om te doen.

“Het is fijn dat SV Werkt mij de zaken uit handen geeft die niet mijn passie hebben. Daardoor kan ik me richten op wat ik echt leuk vind om te doen.”

Vertrouwen

Iris: ‘SV Werkt handelt vanuit vertrouwen. Dat vind ik fijn, want dit sluit aan bij mijn manier van werken. Laat mij maar mijn ding doen: dan zal ik zorgen dat de afgesproken zaken nagekomen worden. Ik ben tenslotte een visitekaartje voor SV Werkt! Ik spreek mijn contactpersoon bij SV Werkt zo’n vier keer per jaar. Maar als er wat is, is hij er direct voor me.’

Ik hou van de informele en transparante werkwijze van SV Werkt. Ik weet veel van re-integratie, zij van het detacheren van verzuim professionals. Een gouden combinatie toch?’