Door te werken als casemanager verzuim wil Michelle een verschil gaan maken

Van hotellobby naar kantoortuin. 

Ooit ben ik begonnen aan de opleiding Frontoffice Management. De stages en mijn parttimebaan in de hotellerie bevielen mij goed. Zeker bij het NH Hotel in Zoetermeer heb ik hele leuke jaren gehad. Na het afronden van deze studie, besloot ik om door te studeren. Ik ging op zoek naar een studie waarin ik opnieuw veel in contact met mensen zou zijn, maar niet te maken had met de onregelmatige werktijden die het werken in de hotellerie met zich meebracht. Daarnaast gaf het mij niet de voldoening die ik zocht en wist ik dat ik meer in mijn mars had. Ik wilde mij graag verder ontwikkelen.

Zou Fysiotherapie iets voor me zijn?

In eerste instantie leek het mij ontzettend interessant om de studie Fysiotherapie te volgen. Een sociale opleiding, waarbij ik met mensen zou kunnen werken en mensen ook daadwerkelijk zou kunnen helpen. Ik had mij dan ook aangemeld voor de Open Dag. Echter, bij de eerste paar zinnen die de docente bij de voorlichting uitsprak, wist ik al dat ik deze studie verkeerd had ingeschat. Zo praktisch ingesteld ben ik niet en misschien had ik toch nog niet goed genoeg nagedacht over het fysieke contact met zoveel verschillende mensen en lichamen. Daarnaast had je een streepje voor als je topsporter was. Ik vond dat ik al aan topsport deed omdat ik (met enige tegenzin) twee keer per week naar de sportschool ging, maar helaas bleek dit toch anders te liggen. Ik wilde graag mensen helpen in mijn werk, maar dit was niet waar ik mezelf zag. Ook miste ik het zakelijke aspect waar ik eigenlijk toch onbewust wel naar op zoek was.

Het werd toch Human Resource Management.

Hoewel ik even niet meer wist wat nu wel bij mij paste, besloot ik diezelfde dag aan te sluiten bij een voorlichting over de studie Human Resource Management. Ik had nog helemaal niet zo nagedacht over deze studie, maar ik vond de onderwerpen direct interessant. Ik zag mijzelf wel zien zitten in deze colleges. Het leek mij direct leuk om zowel gesprekspartner voor het management te zijn als voor de medewerkers zelf. Daarnaast kwam in deze studie wel het zakelijke aspect terug. Ik besloot mij diezelfde dag, een tikkeltje impulsief, nog aan te melden voor deze studie. Achteraf is dit gelukkig helemaal de goede ingeving geweest. Tijdens mijn opleiding op de Hogeschool Leiden heb ik ontzettend veel geleerd. Vooral de vakken Arbeidspsychologie en Arbeidsrecht en in het bijzonder mijn minor Sociaal Recht vond ik heel interessant.

Daarnaast heb ik veel praktijkervaring op gedaan. Ik heb vier stageperiodes gelopen. De eerste stageperiode was op het hoofdkantoor de NH Hotel Group. De laatste drie stages (inclusief mijn afstudeerstage) heb ik bij de offshore organisatie Seaway 7 gelopen. Tijdens deze stages heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de preventie- en verzuim werkzaamheden in de praktijk en heb ik de mogelijkheid gekregen om mijzelf hierin te ontwikkelen en deze werkzaamheden grotendeels zelfstandig uit te voeren. Zo mocht ik bijvoorbeeld griepprikken en werkplek onderzoeken verzorgen voor de gehele organisatie, frequent verzuim gesprekken voeren en een start maken met verzuimbegeleiding bij langdurig zieke medewerkers.

Mijn eerste echte baan.

Na het afronden van mijn studie Human Resource Management ben ik begonnen aan mijn eerste ‘echte’ HR functie bij een groot accountancy kantoor. Dit ging om een functie waarin ik allerlei soorten HR-werkzaamheden zou uitvoeren (wat ik uiteraard ook heb gedaan), maar al snel merkte dat mijn interesse toch echt binnen verzuim lag. Gelukkig was dit bespreekbaar en werd ik vanaf dat moment hoofdverantwoordelijk voor de verzuimprocessen binnen de afdeling. Ik vond het ontzettend leuk om als aanspreekpunt te fungeren voor zowel de organisatie en de medewerkers als de arbodienst, de verschillende interventie providers en het UWV. Daarnaast vond ik het heel interessant om te helpen bij het implementeren van een nieuwe verzuimtool en was het fijn om goed samen te werken met de casemanager binnen de organisatie. Ook heb ik tijdens deze periode de mogelijkheid gekregen om de Basisopleiding tot Casemanager te volgen bij SV Land.

Door te werken als casemanager verzuim wil ik het verschil gaan maken.

Maar op een gegeven moment wilde ik mijzelf nog meer ontwikkelen in de praktijk en echt zelfstandig te werk gaan als verzuimspecialist. Precies op dat moment ben ik in contact gekomen met Jeroen en Daisy van SV Werkt. Hoewel ik eerst nog even moest wennen aan het idee om de zoveel tijd een andere opdracht te hebben, heb ik toch besloten om in het diepe te springen en mijn passie achterna te gaan. Per 1 juli ben ik dan ook werkzaam als casemanager via SV Werkt.

Als casemanager wil ik een verschil maken door enerzijds werknemers en werkgevers te adviseren bij verzuim en anderzijds te sturen op een gezonde organisatie door mee te denken over een goed preventie- en verzuimbeleid. Ik hoop dan ook dat steeds meer organisaties het belang van een goede aanpak inzien en verzuimbeleid niet langer zien als een ondergeschoven kindje, maar als een essentieel onderdeel van een goede bedrijfsvoering.

De cirkel is nu rond.

En wat nou zo toevallig en grappig is aan al mijn leukste ervaringen binnen de hiervoor genoemde organisaties? Deze drie organisaties liggen op nog geen 100 meter van elkaar af. Daarmee lijkt de cirkel voor nu rond, in dit geval een heel klein cirkeltje. Ik denk dat ik goed op mijn plek zit bij SV Werkt en ik heb er ontzettend veel zin in. Aan de locatie kan het in ieder geval niet liggen 😊.

Michelle Fokkens
Casemanager Verzuim SV Werkt