5 redenen waarom jij als Young Professional bij de gemeente wilt werken

Werken bij de gemeente saai? Wij vinden van niet!

Er worden uiteenlopende aannames gedaan over de (werk)cultuur. Een veel gehoorde aanname is dat het saai en eentonig is, anderen denken dat het juist uitdagend werk is en voldoening geeft. In deze blog geven we je een aantal nieuwe perspectieven, die je laten zien waarom het werken bij de gemeente alles behalve saai is.

 

1 Nieuwe ideeën en kansen

Veel gemeenten zijn bezig met interne vernieuwingen doorvoeren, om manieren van werken aantrekkelijker en flexibeler te maken. Er is dus vaak veel ruimte voor nieuwe ideeën. Omdat er vanuit de gemeente nog wel eens wat onwetendheid kan zijn over manieren om het aantrekkelijker te maken voor young professionals, heb je gelijk de kans om hier een frisse blik in te werpen en verandering te brengen op plaatsen waar jij nieuwe kansen ziet.

2 Maatschappelijke bijdrage

Het wordt onder young professionals steeds belangrijker om iets te kunnen betekenen voor andere mensen en hun omgeving. Werken bij de gemeente betekent werken in een cultuur waar een non-profit beleid van toepassing is, wat inhoudt dat er geen doel is om winst te behalen. Je krijgt de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de maatschappij in een mensgerichte omgeving.

3 Je doet relevante kennis op

Binnen de gemeente doe je relevante kennis op over de wet- en regelgeving en veranderingen die hierin plaatsvinden. Deze kennis is ook nog eens handig om je eigen rechten te kennen, en te delen met de mensen in je omgeving.

4 Afwisselende werkzaamheden

Eenzijdige taken en weinig uitdaging? Helemaal niet! Je krijgt binnen een gemeente veel eigen verantwoordelijkheden en er is genoeg diversiteit aan werkzaamheden. Elke situatie is anders en elke dag staan je weer nieuwe uitdagingen te wachten. Bijvoorbeeld in een functie als inkomensconsulent waar je het ene moment bezig bent klanten te adviseren en afwisselende gesprekken voert, en het andere moment dossiers aan het opstellen bent. Ondertussen ben je ook nog actief in het herkennen van fraude en volg je trainingen en cursussen op het gebied van wet- en regelgeving.

5 Leren, leren en nog eens leren

Je komt net kijken op de arbeidsmarkt en je wilt graag volop ontwikkelen en leren. Bij de gemeente krijg je de kans om op persoonlijk- en professioneel vlak veel ervaring op te doen. Trainingen en cursussen geven je de ruimte om te groeien. Ook nu thuiswerken in veel gemeentes de norm is bieden zij steeds meer e-learnings aan, zodat jij kan werken aan je competenties en benodigde kennis. Zo kun je je ook vanuit huis ontwikkelen tot professional in je vak.

 

Aan de slag bij de gemeente via SV Werkt

Hopelijk hebben we je ervan kunnen overtuigen dat de gemeente veel te bieden heeft voor young professionals. Wil jij aan de slag binnen de gemeente? Dat is mogelijk. Wij hebben een leuke vacature openstaan voor de functie als inkomensconsulent. Van ons krijg je onder andere opleidingsmogelijkheden, nieuwe uitdagingen, en de vrijheid om zelf nieuwe ideeën en initiatieven in te brengen.

 

Volg ons op LinkedIn