5 jaar bevlogenheid en passie voor SV Werkt

Deze maand viert SV Werkt het eerste lustrum, want alweer 5 jaar geleden werd de organisatie opgericht. Een mooie reden om eens een goed gesprek te voeren met Jeroen. Ik stelde hem een aantal vragen over zijn passie voor het bedrijf en zijn medewerkers.

Waarom heb je 5 jaar geleden besloten om SV Werkt op te richten?

Ik ben SV werkt gestart omdat ik het idee had dat het anders kon. De meeste detacheringsbureaus in onze branche richten zich toch vaak op meer ervaren kandidaten en ik vond dat een gemiste kans. Ik ben ervan overtuigd dat juist de jonge professionals een grote toegevoegde waarde zijn voor de bedrijven. Zij komen met een enthousiaste frisse blik en hebben een goede motivatie om het verschil te maken. Zeker als ze goed begeleid worden in hun werkzaamheden. We hadden er destijds ook voor kunnen kiezen om een nieuwe pijler binnen SV Land op te richten, maar toch hebben we bewust gekozen om een nieuwe organisatie en daarmee nieuw label in de markt te zetten.

Wat is er nu anders dan toen je in 2015 het bedrijf startte?

Laat ik beginnen met wat er in elk geval niet is veranderd: ons enthousiasme! Al snel werd duidelijk dat we op juiste spoor zaten en dat is nog steeds zo. Natuurlijk hebben we af en toe best eens op de rem moeten trappen.  En daarmee is onze focus duidelijk wel veranderd.  Waar we bij de start alles wilden invullen geldt nu duidelijk de 80/20 regel. Focus geeft bloei!

Wanneer ben je het meest trots op je bedrijf?

We hebben aantal gerenommeerde partijen binnen kunnen halen als opdrachtgever. Mooie organisaties, die onze professionals graag op hun CV hebben staan. Als ik nu kijk naar de organisaties die geloven in onze aanpak en om die reden met ons starten, dan voel ik me heel trots op wat we bereikt hebben.

Waarom vind je dat jonge professionals voor SV Werkt moeten werken?

Ons bedrijf is niet alleen gericht op jonge professionals en we kijken ook niet alleen naar ervaring. Maar als jonge professional krijg je bij ons wel de ondersteuning die je nodig hebt om te groeien. Ons motto is “knowledge is power but enthusiasm pulls the switch”.  Wij bieden iedere werknemer een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daardoor krijg je advies op maat, een opleiding en alle nodige ondersteuning tijdens je werk. We hebben regelmatig intervisies op het project en terugkomdagen met andere collega’s. Die vaste baan bij ons fungeert veelal als springplank in de carrière van de jonge professionals.

Wat wil je graag bereiken?

Ik kan heel veel noemen, maar ik wil het graag even omdraaien. Wij doen ons werk met veel passie, dat is ons doel!  Die mooie resultanten komen dan vanzelf. Moet je eens kijken wat we de afgelopen 5 jaar al bereikt hebben. En we zijn nog lang niet klaar met dromen.

Baal je wel eens ergens van?

Soms gun ik graag iemand een specifieke kans en helaas gaat het soms toch voorbij aan een andere kandidaat. De klant is voor ons altijd koning, maar ik baal wanneer een opdrachtgever kiest voor specifieke ervaring of bijvoorbeeld IT kennis. Het komt heel soms ook wel eens voor dat een kandidaat zijn kansen niet grijpt. Wij helpen onze medewerkers om hun carrière een boost te geven en als die dan maar half benut wordt, ja dan kan ik daar wel van wel balen ja!

Wanneer heb jij voor het laatst ergens het verschil gemaakt?

Ik geef (gast)colleges op Hogescholen. Laatst mocht ik aantal studenten begeleiden, die ik tevens heb kunnen introduceren binnen mijn netwerk. Kleine moeite waarbij ik voor hen een verschil kon maken.

Als alles mogelijk was, wat zou je dan morgen doen

Wat een moeilijke vraag zeg! Ik denk dat ik een grote behoefte heb om samen met alle collega’s eens goed uit ons dak te gaan en plezier te maken. Dus dan zou ik met ons hele team wel een avondje naar de Ziggo Dome willen. Voor een concert van bijvoorbeeld de Red Hot Chili Peppers en een avond helemaal los gaan! Dat wil in elk geval ook zeggen dat wij dan stomme Covid ook achter ons hebben gelaten.

Interview door Saskia ter Meulen met Jeroen van der Sterren

oktober 2020